19390517 Thea Diepenbrock aan Anny Vermeulen-van Hengst

Thea Diepenbrock

aan

Anny Vermeulen-van Hengst

Amsterdam, 17 mei 1939

17 Mei 1939

Lieve Mevrouw,

De helft van wat ik verwacht te zullen krijgen van de kranten voor mijn 2 artikelen wilde ik u graag sturen voor uw reis naar Amsterdam. Het komt uw man eerlijk toe, want zonder dat bezoek had ik dat geld niet kunnen verdienen! Maar ik stuur het maar aan u, want mannen kunnen soms zoo lastig zijn! Ik laat het heelemaal aan u over hem te zeggen al dan niet waar die f 20.- vandaan komen. Me dunkt dat het met f 95.- mogelijk is de reis te ondernemen met uw tweeën. Het is ergerlijk dat die 3e klas-treinen op zulke ongeschikte uren rijden. Als u die nachttrein neemt komt u pas om 11 uur 's ochtends in Amsterdam aan, te laat dus voor de repetitie – ik bedoel te laat, omdat u dan natuurlijk moe zou zijn en even bij zou moeten komen. Dien zelfden trein nemen een dag eerder haalt niet veel uit, omdat u dan weer 2 maaltijden meer te betalen hebt. En terug van Amsterdam naar Parijs gaat de nachttrein te vroeg, al vóór het concert uit is. Het zal dus op een 2e klas uitdraaien. Een uur of 8 in een 3e klas is voor mijn gevoel heelemaal geen bezwaar en f 20.- uitsparen is de moeite waard, maar met deze gekke verbindingen zie ik er niet veel heil in.

Als de reis dus f 60.- kost, houdt u f 35.- over voor het hotel. Dat moet kunnen voor een verblijf van Maandagavond tot Donderdagmorgen.

Wat de standing van het concert betreft, die is eenvoudig. De heeren van het Maneto-comité zijn misschien wel in smoking, maar verder natuurlijk niemand. Als ik kans zie nog wat geld los te krijgen, hoort u het van mij. En als ik u ergens mee kan helpen, misschien met het opzoeken van een goed en goedkoop pension of hotelletje, of iets dergelijks, zegt u het mij dan?

Met vriendelijke groeten

uw

Thea Diepenbrock

Verblijfplaats: Amsterdam, Bijzondere Collecties UvA