MATTHIJS VERMEULEN

Componist, schrijver en denker

19460313 Matthijs Vermeulen aan Marie van der Meulen

Matthijs Vermeulen

aan

Marie van der Meulen

Louveciennes, 13 maart 1946

Louveciennes (S et O)

2 Rue de l'Etang

13 Maart 1946

Lieve Marie,

Gisteren is je paketje met de twee busjes melk goed aangekomen. Een paar deuken erin! Maar geen lek! Hartelijken dank, ook namens Anny, die me zegt je te omhelzen, en die zonder twijfel voor je bidt.

Ook wij hebben hier dik onder den sneeuw gezeten en pas vóór-gisteren is 't flink beginnen te dooien. Gelukkig voor jou dat dit weer voorbij is. Ik kan me best voorstellen dat je nog lang daarna er angst voor behoudt. Wat een zorg en wat een verveling, de winter en de kou.

Donald was natuurlijk echt tevreden te vertrekken naar Weenen. Een prachtige reis. Ik heb pas één brief van hem gehad. Hij is verrukt over de stad waar niet zoo erg veel onherstelbaar kapot is. Als hij kan komt hij vast nog hier vóór ik naar Holland terugkeer. Hij heeft er altijd op gestaan om zijn verjaardag thuis door te brengen en totnutoe is hem dat gelukt!

Ik heb Christ nog niet geschreven maar zal denken aan je recommandaties! Vandaag niet veel nieuws, lieve Marie! "Hou je goed" zooals ze in Brabant zeggen. Nogmaals veel dank, en hartelijk omhelsd

door je broer

Matthijs

Verblijfplaats: Amsterdam, Bijzondere Collecties UvA