MATTHIJS VERMEULEN

Componist, schrijver en denker

19460207 Matthijs Vermeulen aan Marie van der Meulen

Matthijs Vermeulen

aan

Marie van der Meulen

Louveciennes, 7 februari 1946

Louveciennes (S et 0)

2 Rue de l'Etang

7 Februari 1946

Lieve Marie,

Gisteren schreef Thea mij dat zij van een vriendin te Lausanne twee paar schoenen had ontvangen waarvan één paste. En dat zij sinds den oorlog geen schoenen-bons kreeg.

Ik dacht vanochtend opeens dat die zwarte suède welke jij aan Anny wou geven, misschien voor Thea zouden gaan of voor Joanna.

Ik schreef dus aan Thea dat ik jou zou vragen om haar die te brengen en sprak haar ook van die korte hemdjes, hoewel ik niet weet of zij die noodig heeft; maar tegenwoordig heeft ieder bijna aan alles gebrek. Doe er die dus ook bij.

Ik mag je dat wel vragen, denk je niet?

Gelukkig is het buiten zacht; de lente nadert. Ik heb uitstekende berichten uit Amsterdam. Het wordt langzaamaan zoo goed als zeker dat ik in 't begin of in den loop van den zomer naar Holland terugkom. Ik hoop je in de beste gezondheid te zien.

Donald is weer hier. Hij heeft 't niet lang uitgehouden!

Van Roland heb ik een pond tabak voor mijn verjaardag gekregen! en zes versche eieren! Maak je dus over tabak voorloopig geen zorg!

Als je 't vinden kunt zonder je zelf te benadeelen dan zou een blik gecondenseerde melk wel goed zijn voor Anny.

Merci, merci als je doen wilt wat ik vraag, en nogmaals hartelijken dank voor je pakje.

Met een hartelijke omhelzing van

je broer Matthijs

Als je bijgeval hoort praten over een huis waarin ik woning zou kunnen vinden, denk dan maar reeds aan mij. Het moet vooral stil zijn. Liefst op een der oude grachten; ter wille van de stilte zou de zolder van een pakhuis nog 't best zijn. Doch onverschillig waar, als 't er stil is d.w.z. zonder radio's! zonder piano's!

Verblijfplaats: Amsterdam, Bijzondere Collecties UvA