MATTHIJS VERMEULEN

Componist, schrijver en denker

19420427 Anny Vermeulen-van Hengst en Matthijs Vermeulen aan Marie van der Meulen

Anny en Matthijs Vermeulen, Donald en Anny Van der Meulen

aan

Marie van der Meulen

Louveciennes, 27 april 1942

27.IV.42.

Lieve Marie, voor de vluggere aankomst voorloopig deze kaart met heel veel hartelijke gelukwenschen voor je jaardag! Ben je nu 50 of 49? Ik hoop dat je er een zoo'n gezellig mogelijken dag van kunt maken en niet al te eenzaam zult zijn, lieve kind. Spoedig schrijf ik een brief. Is mijn kaart van 13 Maart door je ontvangen? Sinds 5 April werk ik iederen dag in den tuin waar ontzettend veel te doen was en is, en zoo kom ik er weer bovenop want de winter was wel een beetje erg voor me. We maken 't goed gelukkig, Thijs is nog steeds geheel in z'n symphonie, die goed vordert. Een hartelijken zoen van je Anny.

Als ik kon, lieve Marie, zou ik je een bos seringen sturen, die dit jaar zoo vroeg bloeien en zoo lekker ruiken. Maar dat is onmogelijk. Neem dus genoegen met mijn beste gelukwenschen en een hartelijke omhelzing van je Thijs.

Chère Marie, tous mes meilleurs souhaits pour ton anniversaire – Donald –

Toutes mes félicitations chère Marie. Heureux anniversaire et mes meilleurs vœux de bonheur. Anny.

Josquin die van 's morgens vroeg tot 's avonds laat uit werken is laat je hartelijk feliciteeren en groeten. Van Roland beste berichten en groeten, hij schrijft ons geregeld en hoopt op een spoedig weerzien.

briefkaart

Verblijfplaats: Amsterdam, Bijzondere Collecties UvA